Lakatos Levente: Barbibébi


Magyarország legnépszerűbb popsztárja kidobja aktuális barátnőjét. Barbi élete a siker, a pénz és a csillogás. A szakítás után egyre mélyebbre süllyed, míg egy hétvégi buli után szándékosan elgázolják.
A sokktól emlékezetkiesése lesz, szinte mindent elfelejt botrányos múltjából. Siófokra menekül az őrjöngő média elől, ahová legjobb barátja, Krisz is elkíséri. Krisz nem bocsátotta meg Barbinak, hogy kifecsegte féltve őrzött titkát – hogy a fiúkat szereti. Mégis segít neki, együtt nézik végig Barbi régi videóblogjait, hogy rájöjjenek, ki akarhatta megölni. És hogy szembenézzenek eddigi önmagukkal, és eldöntsék végre, mit is akarnak kezdeni az életükkel – és persze a két siófoki szépfiúval, akiktől könnyebb elolvadni, mint a tűző nap sugaraitól.

Kiadás: 2018, Libri
Oldalszám: 466
Moly: 68 %
 〰〰〰〰〰〰 

Már egy előző bejegyzésemben említettem, hogy mennyire szeretnék már egy olyan könyvet olvasni, amiben végre egy vagány, ha úgy tetszik ribancos csaj áll a főszerepben. Ilyen tekintetben nagyon örülök, hogy ez pont ilyen volt. Másrészről pedig már nagyon régóta szeretnék olvasni valamit Lakatos Leventétől, és végre ez is megtörtént.

Azzal szeretném kezdeni az értékelést, hogy őszintén nem értem, miért van róla ennyi negatív vélemény, persze azt is tudom, hogy nem tetszhet mindenkinek minden. Viszont nem értem a körülötte lévő felháborodást, de erre majd később ki is térek.

Történetünk kezdete az erotika rajongóinak kedvez, mert egy nagyon forró helyzetben ismerhetjük meg a női főszereplőt. Ezután hatalmas gyorsasággal követik egymást az események, és elérkezünk a krimi szálhoz, még pedig azzal, hogy Barbibébit megpróbálják elgázolni. Innentől kezdve Krisz próbál segíteni neki, vissza emlékeztetve őt eddigi botrányos életére. Végig nézik a lány videónaplóját, amiből azt próbáljak kideríteni vajon ki akarhatta meggyilkolni. Eközben minden szereplőnk próbál megbirkózni a saját kis gondjaival. Nagyon tetszett, hogy sok egyedi elem volt a történetben, amikkel a hazai könyvekben eddig még nem találkoztam.

Sokan nem tartják eredetinek a könyvet, vagy mondják azt, hogy Amerikára hajaz, de én ezzel nem értek egyet. Tényleg léteznek ilyen lányok, akiknek mindenük meg van, és mindenki a kedvükbe akar járni. Voltak benne itt-ott túlzások, sőt azt is megértem ha valakinek Barbi nem volt szimpatikus, de ettől a regény még nem rossz. Persze nem mondom, hogy minden rendben van azzal, amit ezek a tizenéves kamaszok tettek, de ez egy könyv, és szerintem ezek olyan dolgok, amikről igenis beszélni kell.


Barbi borzasztó viselkedését hosszú ideig végig követhetjük. Önző, gonosz és eléggé lehetetlen eset. Az események viszont megváltoztatták, így nagyon szívesen elolvasnám mi történik vele a későbbiekben. Krisz egy pozitívabb karakter, bár az nem tetszett annyira, hogy ennyit titkolózott, valamilyen szinten azonban őt is meg tudtam érteni. Annak viszont nagyon örültem, hogy Siófokon játszódott, mert ettől tényleg egy hazai hangulatot kapott.

A történet előre haladása is kellemes volt, tudtam gondolkodni azon ki lehet vajon a tettes. Emellett néhol unalmas volt. Némely eseményt feleslegesnek találtam, emiatt sem vált a kedvencemmé.

Imádtam viszont az író stílusát. Alig várom, hogy további Lakatos Levente könyvet olvassak (a Loveclub már ott vár a polcomon), mert nagyon tetszett. Kellemes, friss, izgalmas és még egy kis hátborzongató hangulat is jellemezte a stílusát.

Csillagos értékelés:
A már említett néhol felesleges oldalak miatt le kell, hogy vonjak egy csillagot. Igazából pedig tetszett a könyv, és bár nem lett kedvencem, mégis egy nagyon nagy pozitív élmény volt. Alig várom, hogy a folytatást is olvashassam.

Kedvenc idézetek:

,,Kalandokat akarok átélni. Szerelmes akarok lenni. Őrültségeket akarok csinálni''

,,Legszívesebben beleugrott volna a képernyőbe, hogy újra átélhesse a vidám pillanatokat.'' 

,,A sorsunkban nincsenek véletlenek, minden okkal történik''

Kinek ajánlom? Annak, aki szeret züllött történeteket olvasni. És annak, aki szereti az izgalmas könyveket, ahol a végén még bármi megtörténhet.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular Posts