Februári olvasmányaim

march, spring, and good kép
És igen ez a poszt azt jelenti, hogy vége a februárnak és itt a tavasz. Én ennek nagyon örülök, végre jobb idő, nincs négy órakor sötét, még a kedvem is jobb. Február nagyon rövid volt. Nekem három hetes szünetem volt a suliban, mivel beteg voltam egy hetet, síelni voltam egy hétig és ezek alatt nem igazán volt időm olvasni. Sőt a síelés alatt nem is olvastam semmit. Azonban mikor hazaértem szünetem is volt így mindent betudtam pótolni és így elég sok könyvet sikerült elolvasnom.

1. Kim Holden: Bright Side
A bejegyzést a könyvről itt olvashatjátok: http://kkonyvei.blogspot.sk/2017/02/kim-holden-bright-side.html

2. Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara

3. Sarah J. Maas: Árnyak Királynője

Első a bosszú, a többi várhat… 

Celaena Sardothien mindenkit elvesztett, aki a szívéhez közel állt, végül mégis visszatért a birodalomba, hogy bosszút álljon, felszabadítsa egykor dicsőséges királyságát és szembeszálljon múltja árnyékaival… 

Tiszta szívéből elfogadta, hogy ő Aelin Galathynius, Terrasen királynője. De mielőtt visszaszerezné trónját, harcolnia kell. 

Küzdeni akar unokatestvéréért, aki harcosként az életét is kész feláldozni érte, a barátjáért, aki egy borzalmas tömlöcben sínylődik és a kegyetlen király rabságában tengődő népéért, akik rendületlenül várják eltűnt királynőjük dicső visszatérését. 

A New York Times bestseller sorozat negyedik kötetében folytatódik Celaena szenvedélyes és időnként fájdalmas epikus utazása, mely fenekestül forgathatja fel az életét.


Sarah J. Maas az igazi királynő. Hihetetlen tehetséges írónő. Magában az Üvegtrón egy annyira király sorozat, és ahogyan a hónapban elolvastam a Tüskék és Rózsák udvarát is egyszerűen csak azt tudom, mondani, hogy valamit nagyon tudd. Ez a rész számomra nagyon lassan indult be, ez hozzá járult az is, hogy beteg voltam, de még így is egyszerűen nagyon lassan haladt. Egészen addig amíg meg nem jelent Rowan. A jelenet is eszméletlen aranyos volt, és onnan éreztem, hogy igazán beindul a könyv. Manon részeit nem szerettem, untam és azt vártam, hogy legyen már vége, aztán a végére ott is történtek dolgok, ami miatt azok, is érdekesek lettek. Chaol karaktere pedig abszolút nem tetszett, szerintem a karaktere nagyon nem az igazi volt, ami miatt nagyon szomorú voltam. A könyv vége zseniális lett, garantáltan eseménydúsra sikeredett. Nagyon imádtam ezt a részt is, egyszerűen hihetetlen volt, Rowan és Aelin közös részei is azok voltak. Új aranyos pár. Várom az utolsó részt!

4. Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Tíz egymásnak ismeretlen ember meghívást kap egy pazar villába. A villa egy sziklás, elhagyatott szigeten áll, amely sziget néger fejhez hasonlít, arról kapta a nevét is. A villa titokzatos tulajdonosáról mindenféle pletykák keringenek. A vendégek, bár valamennyiük múltjában van valami, amit legszívesebben elfelejtenének, reménykedve és örömmel érkeznek meg egy pompás nyári estén a sziklás öbölbe. A tulajdonos azonban nincs sehol… A felhőtlennek ígérkező napokat egyre félelmetesebb események árnyékolják be. A sziget látogatóit a különös fordulatok hatására hatalmába keríti a rettegés. Tízen érkeznek. Hányan távoznak? 

Ezer meg ezer éve szerettem volna már elolvasni, de mindig vártam a tökéletes alkalomra. Nem tudom, hogy ez-e volt az, de már meguntam a várakozást. Nagyon tetszett a könyv. Zseniális ötlet. Komolyan nagyon imádtam, viszont nem tudok eltekinteni a ténytől, hogy mennyi hasonlóság van Agatha Christie könyvei között, minden szereplő egyforma és ez számomra már kezd nagyon zavaró lenni. Én szeretem, ha egy könyv újat tud nyújtani, de egyszerűen az ő könyvében annyi hasonlóság van, pedig én nekem ez még tényleg csak a harmadik könyvem. Mindig van egy lány, akit nagyon megvisel a helyzet, egy idősebb nő, akit nem. Aztán valami őrült fickó, valószínűleg orvos is van benne. Nem akarom leszólni, én imádom a krimi történeteit, de ez már nekem túl kiszámítható. Az ötlet zseniális, nagyon jól van megírva, de tényleg nem bírom már ki, ha mindig ilyen szereplők lesznek, ez vett el ebből a zseniális történetből is.

5. Rachel Hawkins: Hex Hall trilógia
Nagyon szórakoztató sorozat volt ez. Én úgy éreztem, mikor olvastam, hogy na pont ez kellett nekem. Én nem éreztem a boszorkány suli Bajos Csajok változatát. Nekem nagyon tetszett. Nagyon szerettem Sophiet, a humora mindent vitt. Archerrel nagyon aranyosak voltak. Az első részben én már szurkoltam Calnak, de valahogy később olyan unalmasnak találtam, hogy aztán tiszta Archer párti lettem. A sorozat végét szerintem az írónő kicsit összedobta, de kérdések nem maradtak fent, szóval úgy összességben rendben volt, de kiszámítható is volt. Könnyed, szórakoztató könyv. Nem bántam meg, hogy elolvastam.

6. Elizabeth Gilbert: Big Magic
A könyvről írt bejegyzést itt olvashatjátok: http://kkonyvei.blogspot.sk/2017/02/elizabeth-gilbert-big-magic.html

7. Victoria Aveyard: A vörös királynő
AZ ISKOLÁBAN TANULTUNK AZ ELŐTTÜNK LÉTEZETT VILÁGRÓL, az angyalokról és istenekről, akik az égben laktak, és szelíd szerettel uralkodtak a Földön. 
Egyesek szerint ezek csak mesék, de én nem hiszem.

Még mindig uralkodnak fölöttünk az istenek. 
Lejöttek a csillagok közül. 
ÉS MÁR NEM SZELÍDEK.

A közrendű, nyomorgó Vörösök az Ezüstök uralma alatt élnek, akik isteni hatalommal bíró harcosok. 
Mare Barrow, a tizenhét éves falusi Vörös lány számára úgy tűnik, soha semmi nem fog megváltozni. 
Mare az Ezüstök palotájába kerül, hogy azok között dolgozzon, akiket legjobban gyűlöl. Hamar felfedezi azonban, hogy vörös vére ellenére ő is halálos hatalommal bír, amely az Ezüstök uralmának végét jelentheti.

A hatalom játszmája azonban veszedelmes, és ki tudná megmondani, hogy ebben a vér által kettéosztott világban ki kerül ki győzedelmesen?
Hát az első rész egyszerűen zseniális volt. Oda meg vissza voltam tőle. Először pedig mikor belekezdtem azt hittem, hogy unalmas, sok és, hogy én ezt nem fogom érteni. El is kezdtem azon gondolkodni, hogy miért is kezdtem bele. Aztán, ahogy Mare találkozik Callal onnan a könyv egyszerűen zseniális lesz, bár én előre sejtettem, hogy kicsoda Cal, de Mare meglepett. Komolyan letetethetetlen lett a könyv. A végére pedig jó kis csavart hozott nekünk össze, de az is nagyon jó volt. A főproblémám nekem Kilornnal van, mérhetetlenül idegesít a srác. Már belekezdtem amúgy a második részbe is, és hát...inkább nem mondok semmit.

Egyszerűen hihetetlen jó könyveket sikerült olvasnom februárban is, nem tudok kedvencet mondani. Egyszerűen mindegyik könyv fantasztikus volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular Posts