A kedvenc könyvsorozataim #1

Sziasztok!
Evvel a bejegyzéssel már nagyon- nagyon régóta készülök, de annyi jó könyvet sikerült már közben elolvasnom, és mindenképp egy teljes listát akartam hozni. Szerintem nagyon nehéz meghúznunk a határt, mi kedvenc és mi nem. Nálam legalább is van valami ilyen határ,bár nem tudom mi szerint, főleg inkább csak, hogy milyen hatással van rám az adott könyv.

Ez inkább ilyen szubjektív lista lesz és nem sorrendben lesz szóval csak bele kezdek. :)

Harry Potter
book, harry potter, and hogwarts kép

Viszonylag elég későn léptem be a Harry Potter világába, de azóta hatalmas rajongója vagyok. Egyszerűen ez nem csak egy könyv, nem csak egy sorozat és nem csak egy írónő. Ez valami csoda. Olyan szerkezet, olyan események, történetek alkotják a Harry Pottert, hogy egyszerűen egy csodálatos mű. Ódákat tudnák zengeni róla, hogy mennyire imádom, de még az is kevés lenne. Legyen elég annyi, hogy tíz nap alatt kiolvastam a sorozatot, suli időben és utána az életem üres lett. Nem lehet szóba foglalni, milyen élményt tud a Harry Potter átadni, számomra talán ez az igazi top 1 kedvenc, mert van egy olyan különleges érzése. Ez a különleges érzés már nem sok könyvnél jelent meg a Harry Potter óta és ha meg is jelent, nem olyan mértékben. Egyszerűen biztos vagyok benne, hogy a Harry Potter népszerűsége töretlen marad, lehetetlennek tartom elképzelni, hogy ezt a későbbiekben bárki elfelejti. Irigylek mindenkit, aki még az olvasása előtt áll. 


A beavatott
book, divergent, and four kép

Szerintem ez volt úgy az életem első kedvenc sorozata. Baromira oda vagyok érte, a könyvekért és a filmért is egyaránt. Imádtam a világot, amit Veronica Roth megteremtetett és imádtam a szereplőket. Én tudom, hogy sokan nem szeretik, tudom, hogy sokan negatívan állnak hozzá, de én egyszerűen imádom. Romantikus, izgalmas, vicces. A végét is imádtam, ahhoz képest, hogy majdnem össze vertem volna valamit/valakit apró célzás Caleb, utállak. Számomra nagyon szomorú dolog, hogy nem készítették el az utolsó részt filmben, mert én 2014 óta arra vágytam, hogy beüljek a moziba és sírjak egy jót a film végén, ahogy a könyvön is.
Tényleg nagyon örülök, hogy belecsöppentem ebbe a világba. Minden Beavatott rajongóra elmondható szerintem, hogy a Négyes nem a számmal egyenlő nekünk. 


Ambrózy báró esetei
Nem tudom mondtam-e már elégszer, hogy Böszörményi Gyula szintén a zseni írók között van. Fantasztikus ez a sorozat. Olyan jól megalkotta az 1900-as éveket, hogy sokkal jobb volt olvasni, mint egy mai történetet. Átadja a hangulatot, mivel Szlovákiában élek különösen nagy öröm volt Pozsonyról olvasni a második részben. A szereplőket is imádom, Mili mindig lenyűgöz egy annyira szerethető és makacs lány, és ott a morcos báró, akik tökéletesen kiegészítik egymást. Mindig hatalmas örömmel veszem a kezembe az új részeket és hiába várok az új részre nagy izgalommal, egyáltalán nem akarom, hogy vége legyen. Nem igazán mondhatok róla többet, mert ez még nem egy befejezett sorozat, de még így is biztos, hogy hatalmas kedvencem.


Luxen
books, kat, and libros kép
Tudjátok mennyi ideig mondtam, hogy én ilyen Opálokat biztos nem fogok elolvasni? :D Nagyon sokáig. Aztán egyszer csak szembe jött velem egy idézet (méghozzá az utolsó részből), ahonnan már tudtam, hogy de bizony, hogy elolvasom. Katy és Deamon párosa hatalmas kedvencem lett. Volt benne minden: könyves blog, romantika, viccek és izgalom. Istenem annyiszor nevettem fel hangosan és egy percre sem volt unalmas. Miután elolvastam nem is értettem, hogy gondolhattam azt, hogy ez a sorozat nem kell az én életembe. De bizony, hogy kellett, öt nap alatt kivégeztem a sorozatot, utána pedig ott maradt egy hatalmas üresség. 


Pokoli szerkezetek
books, tid, and clockwork angel kép

Én sokkal jobban szerettem, mint a Végzet Ereklyéit. Jobban szerettem a szereplőket is, sokkal szimpatikusabbak. Először a Végzet Ereklyéit olvastam el, és hát persze azt mondtam, hogy na én ezt biztosan nem fogom elolvasni, minek. Hát újra hatalmasat tévedtem volna, ha nem olvasom el. Egyszerűen oda voltam érte. Tessa, Jem és Will hármasa hatalmas kedvencem. Annyi izgalom, és szomorú pillanat volt hármuk között. Hatalmas plusz volt az is, hogy Magnus benne volt, egyszerűen ha ő benne van egy könyvben az unalmas nem lehet, olyan jó poénokat hoztak össze. Hihetetlenül imádtam :D A vége alaposan meghatott, nagyon hosszú idő után sírtam egy könyvön. Nagyon-nagyon szomorú voltam és még annyi, hogy Will az igazi♥


A fennmaradottak krónikái
book, princess, and books kép

Ez a sorozat igazán a második résztől számított nekem kedvencnek, de akkor rögtön bejelöltem már molyon is, és meg sem vártam a harmadik részt. A második rész igazán magába szippantott és imádtam olvasni. Fantasztikusan kidolgozott sorozat ez már az első rész óta. Váltogatott szemszögek vannak, de a fő történet száll Lia szemszögéből fut. Itt is egy szerelmi háromszög képezi a könyv romantikus szálát, amivel én nem voltam megelégedve, de ha erre vagytok kíváncsiak, itt megtekinthetitek az értékelésemet a harmadik részről.
Ez a sorozat mindig elvarázsol, nagyon különleges a világa.


Angelfall
books, reading, and love kép
Nem is tudom őszintén már, miért is kezdtem bele ebbe a sorozatba, de valahogy még is bele kezdtem és rögtön le vett a lábamról. Angyalok, világvége egy igazi poszt apokaliptikus könyv, a főhősünk angyal és ott van mellette egy hétköznapi lány. Lehetne egy egyszerű ifjúsági regény is, de én annál sokkal jobban szerettem. Volt benne valami új, valami különleges, amitől jó volt olvasni és amivel még könyvekben nem találkoztam. Minden rész valami új dologgal lepett meg, és nem csak csupa jó dolgok voltak benne, hanem pár igazán hátborzongató is, az mellett persze nagyon vicces is volt és minden karaktert nagyon szerettem benne. A végét viszont nagyon kevésnek találom, még simán elolvasnám ezt a sorozatot még úgy hat részig is :D

Ezek lettek volna az én kedvenc könyvsorozataim, persze ez még nem a végeleges lista, és tudom, hogy ha pár folytatás megjelenik, és új könyveket olvasok el ez a lista rögtön ki fog bővülni, de szerettem volna már megírni ezt a bejegyzés. Ezek voltak azok a könyvek, amik után teljesen biztos voltam abban, hogy ezért szeretek olvasni, remélem párhoz meg tudtam hozni a kedveteket :)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó blogposzt lett! :) Én is imádom a könyveket, amiket írtál és, ha esetleg még nem olvastad volna nagyon ajánlom a Tüskék és Rózsák udvarát és az Üvegtrónt. Azok is iszonyat jó könyvek! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Olvastam mind kettő sorozatot és mindkettőt imádom *-*, a listára még csak az miatt nem kerültek fel, mert nem lezárt sorozatok, de a Tüskék és Rózsák udvarát sejtem, hogy tutira rajta lesz :D

      Törlés

Popular Posts