Book Tag-2017


Sziasztok! :) Ma egy újabb book taggel érkeztem, először is szeretném megköszönni Beatrice8-nak a Molybirodalom blogról a lehetőséget a tag-re. Olvassátok el az ő bejegyzését is, nagyon jó, érdekes válaszok voltak ott. Az én kihívottaim Peetagey Spoiler, spoiler hátán blogról és Fruzsi J'adore des livres, avagy könyvimádat felsőfokon  blogról. Ha van kedvetek és még nem csináltátok meg, akkor készítsétek el ti is! :)

1. Melyik könyv van a polcodon a legrégebb óta?
Jacqueline Wilson Jó barátok könyve. Nem is emlékszem mikor volt az, mikor megvettem, de tudom, hogy a kitűnő bizonyítványra kapott százaléknál ezt választottam. Amúgy az egész gyerekkorom az írónő könyveiből állt :D

2 Mit olvasol jelenleg, mit olvastál ezelőtt és mit fogsz ezután?
Jelenleg Percy Jakson sorozat harmadik részét olvasom. Ezelőtt a második részt olvastam. Nagyon tetszik a sorozat, de egy kicsit úgy érzem, hogy most félre kell tennem ezt a fantasy világot, ezért ezután a Mondtam már, hogy szeretlek? c. könyv lesz a következő olvasmányom. Egyszerűen gyönyörű a borítója *-*.

3. Melyik az a könyv, amit mindenki szeret, de te utálsz?
Az utálom minden esetben túlzás, mert ha valamit utálok az általában tényleg rossz, és senki sem szereti. De viszont van egy, amit tényleg nagyon utáltam és nagyon sokan szeretik, ez pedig a Nem vagyok sorozatgyilkos.

4. Melyik az a könyv, amit folyamatosan mondogatsz magadnak, hogy elolvasod, de valószínűleg nem fogod?
Nem szeretek így állni semmihez, hogy valószínűleg úgy sem olvasom el. Minden könyv azért van a várólistámon, mert iszonyatosan érdekel csak még nem volt rá hangulatom. Úgy, hogy szeretnék mindent elolvasni, amit így mondogatok magamnak.

5. Melyik az a könyv, amit nyugdíjas korodra is megőrzöl?
Hát ez milyen kérdés? :D Természetesen az összeset, nyugdíjas koromra már egy kész könyvtáram lesz és minden könyvemet megőrzöm és akkor majd örülhetek nekik :D

6. El szoktad olvasni az utolsó oldalt előbb, vagy megvárod a könyv végét?
Sosem szoktam elolvasni az utolsó oldalt, de van, hogy az utolsó mondatot meglesem, vagy véletlenül meglátom, de igazából én végig olvasni szeretem és nem volt még olyan, hogy elolvastam volna az utolsó oldalt. Ebből is preferálom az e-readert, ott nem tudok olyan könnyen előre lapozni, mint a könyvben.

7. Köszönetnyilvánítás: papír és tintapazarlás vagy érdekesség?
Próbálok rá mindig úgy gondolni, hogy az írónak fontos, és azért jól esik elolvasni, de sokszor feleslegesnek tartom és lényegtelennek. De ez nálam kedvtől függ inkább.

divergent, book, and harry potter kép8. Melyik karakterrel cserélnél szívesen helyet?
Úgy konkrétan egy karakterrel sem cserélnék helyet. Szerencsére jóban vagyok az életemmel és nem adnám semmi pénzért örökre, de így egy-egy napra élnék Harry Potter világában, élnék Trisként Négyessel, és Tessával is cserélnék helyet a Pokoli szerkezetekből. Őszintén egy napra minden olvasmányomban lévő szereplővel szívesen cserélnék helyet, de aztán kérném vissza a saját életem :D

9. Van olyan könyv, ami valami különlegesre emlékeztet az életedben? (hely, idő, személy) 
Sok van, az igazán különlegesek például, mikor tavaly Horvátországban a Vétkest olvastam, az tényleg nagyon jó élmény volt. Mikor  a Harry Pottert elkezdtem azon a bizonyos őszi szüneten, az is iszonyú különleges volt. Személyre pedig inkább a könyvekben lévő idézetek emlékeztetnek például Tavi Kata: Nyitótánc és az Időtlen szerelemből egy idézet, de ezek már más történetek xd.

10. Mondj egy könyvet, amit érdekes módon szereztél meg!
Jaj sajnos erre semmi jópofa történetet nem tudok mondani, a legtöbb könyvemet rendelem, vagy könyvesboltban veszem meg. Semmi extra.

11. Adtál már egy könyvet valami egyedi okból egy különleges személynek?
Nem emlékszem ilyenre, őszintén nagyon régen adtam könyvet ajándékba szóval nem tudom.

12. Melyik könyv volt veled a legtöbb helyen?
Talán a Polaroidokat mondhatnám, mikor tavaly előtt elvittem magammal Horvátországba, sokáig hordtam a táskámban is, végig akárhova mentem mindig nálam volt :D. Az e-readerem is sokszor velem van, síelésre is vittem magammal és Lengyelországba is.

13. Van olyan kötelező olvasmány, amit középiskolában nem szerettél, de pár évre rá kiderült, hogy nem is olyan rossz?
Egy éve kezdtem a gimit, most lesz a második évem. Eddig két kötelezőt olvastam el egész életemben. Már most úgy gondolom, hogy nem volt olyan rossz, de nem hiszem, hogy pár év múlva eszembe jutnának.

14. Használt vagy új könyvek?
Nem vettem még használt könyveket, de néha szívesen vennék. Szóval így új könyvek, hiába drágább, de egyszerűbb és még is csak új.

15. Olvastál valaha Dan Brown-könyvet?
Nem olvastam még és őszintén nem is nagyon érdekelnek a könyvei, nem érzem magamhoz közel a témát, de lehet, hogy egyszer érdekelni fog. Jelenleg nem az én érdeklődési köröm.

16. Megtörtént már valaha, hogy a filmadaptáció jobban tetszett, mint a könyv?
Meg bizony és nem is egynél: Csillagainkban a hiba. Én a filmet láttam először és nekem az volt a hűha így a könyv egyszerűen már nem volt olyan jó. De ide tartozik még az Egy különc srác feljegyzései is, a filmet jobban imádtam.

17. Volt már veled valaha, hogy éhes lettél olvasás közben? Szakácskönyv is számít.
Ilyen még nem volt velem soha, pedig imádok enni. 

18. Ki az a személy, akinek a könyvajánlását mindig megfogadod?
Elég önfejű vagyok és a végén úgy is csak a magamra hallgatok. De figyelem a molyon az értékeléseket, a blogokat, amiket követek és a barátaimra is hallgatok. 

19. Van olyan könyv a komfortzónádon, kedvenc műfajodon kívül, amit végül imádtál?
Coco Chanel könyv még is csak életrajzi és nem a kedvenc műfajom, még is imádtam a könyvet. Egyszerűen lenyűgöz Coco Chanel és mindig is követtem őt, a könyvet pedig csak még inkább imádtam. 

Nagyon szórakoztató volt kitölteni a tag-et, ha ti is kedvet kaptatok hozzá csináljátok meg! :)


2 megjegyzés:

Popular Posts