Blogprojekt #3- Halloween 1. nap

*Petráé*

Sziasztok! :)
Újra elérkezett a hónap vége és ezzel együtt a Blogprojekt időszaka is. A mostani témánk pedig nem más, mint a Halloween. Szóval az elkövetkezendő három napban különböző Halloween témájú bejegyzéssel jövünk. Az első bejegyzésünk egy könyves tag, amit Lilinek köszönhetünk :)

Trick or treat- egy könyv, ami tele van ármánnyal és csalással
Már a cím miatt is, ami szerintem  legjobban illik ide az Böszörményi Gyulától az Ármány és kézfogó. Amennyire az író ebben a részben csavarta a szálakat, és ahányszor megzavart minket az egyszerűen zseniális volt.

Hotel Transylvania- egy könyvbeli helyszín, ahol nem élnél
Alexandra Bracken: Sötét elmék helyszíne. Egyáltalán nem tetszik, és nincs is úgy megragadva, mint a többi könyvbéli helyszín.

Jack Skellington- egy karakter, aki csak segíteni akar, de az balul sül el
Hú igazából erre nehéz mondanom valakit, de aki rögtön eszembe jutott az Reni a Szent Johanna gimiből. Szegény csajszi full segítőkész volt, de valahogy semmi nem jött össze neki és nagyon egy szerencsétlen karakter volt. Tökéletes példa mikor az Egyedül-ben oda rohant Virághoz segíteni, aki végül jól letolta avval a szemét Doriánnal. 

Oogie Boogie- egy tipikus főnök karakter
Hát én erre most nem egy karakter tudnák mondani, hanem egy valós embert, de azt nem szeretnék :D. Na de akkor ki mást is mondhatnák, mint az én igazi egyetlen főnökömet,  Ryant Baráth Viktória A főnök című regényéből. Hát ő róla ódákat tudnák zengeni, és ő egy igazi főnök. 

Halott menyasszony- egy karakter, aki egy tragédia után talál rá a boldogságra
Ilyen nagyon sok könyvben van. Rengeteg könyv alaptémája ez a tragédia után jön a sok jó dolog. Ami elsőre eszembe jut és hatalmas kedvencem is, az Ella, a Cinder és Ellából. Ellánál tényleg nagyon sok rossz dolog játszódott le és utána igen is megtalálta a boldogságot.

Cukorka- egy jófiú/jókislány karakter
Jófiú karakternek mondanám Kószát az Apa, randizhatok egy lovaggal? c. zseniális könyvből. Igaz, hogy nem e századi fiúról van szó, de ő akkor is egy jófiú. Amúgy imádtam a karakterét és az egész könyvet. Hihetetlenül szórakoztató volt.

Természetfeletti lény- egy természetfeletti lény, akinek szívesen a bőrébe bújnál Halloween estéjére
Ilyen nagyon sok van, ki ne akarna amúgy is egy természetfeletti lény lenni nem csak Halloweenre. Hozzám azonban a varázslás áll a legközelebb így Hermionét mondanám. 

Hókuszpókusz- a kedvenc boszorkád vagy varázslód
Nálam ez az időszak tipikusan Harry Potter időszak, mert az őszi szünetben olvastam el a sorozatot. Ezért nem is tudok mást mondani, mint Sirius Blacket, aki igen is az én kedvenc varázslóm.

Feteke macska- egy balszerencsés karakter
Sugar. Teljes mértékben Sugar. Szegény lányt egymás után érik a balszerencsés esetek. Már konkrétan nem értettem a könyv olvasása során, hogy szegénynek miért nem jön össze soha semmi.

Jack O'Lantern- egy karakter, aki boldogságot (,,fényt") visz egy másik életébe
Daemon a Luxen sorozatból. Szerintem csupa boldogságot vitt Katy életébe, na meg az enyémbe is. Igazából sokat gondolkodtam kit írhatnék erre a kategóriára, de úgy érzem Daemon tökéletesen ide illik. 


A Bogprojekt résztvevői továbbra is maradtak úgy, hogy nézzetek be a többiekhez is:


Mindenkinek nagyon jó őszi szünetet kívánok! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular Posts