Tahereh Mafi: Ne érints sorozat


Hali srácok! Nagyon sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a bejegyzést, mert nem csak egy részről van szó. Valahogy nem nagyon szeretek több könyvről együtt írni, mert azt még nehezebb spoiler mentesen értékelni, de erről egyszerűen még is muszáj, mert hát... új kedvencem lett. 
Kezdeném is avval, hogy ezt csak egy bizonyos értékelésnek köszönhetem, amit itt elolvashattok ti is. Ez a bejegyzés nagyon felkeltette az érdeklődésemet és iszonyatosan meghozta a kedvem a könyvhöz, ez miatt olvastam el.

Kiadó: GABO
Moly88%

Kapunk egy újabb disztópiát, egy olyan hasonló témával, amivel Veronica Roth Árnyak és Jelek c. könyvében találkoztam először. A Ne érints hangulata, azonban még is annyira más volt és sokkal jobb. Első olvasásra olyan Vétkes és Beavatott feelinget éreztem, de nem tudom, miért egyszerűen csak olyan érzésem volt. 
A történetünk egy olyan lány megismerésével kezdőik, akinek az érintése halálos ez miatt ki taszítva él egy szörnyű társadalomban, amit a Regeneráció irányít. Juliette megismerkedik régi iskolatársával Adammel és Warnerrel, aki a Regenáció vezetőjének fia. 
A történet bőven tartogat meglepetéseket és az események csak úgy követik egymást

Az első rész első felét élveztem igazán, aztán már nem annyira. Egyszerűen Adam karakterével nekem valami egyáltalán nem fért össze. Warner karaktere úgy lett beállítva, hogy pszichopata őrült és tényleg voltak furcsa húzásai, de én Adam viselkedését is elég furcsának és őrültnek találtam, ha valaki még ennyire vonzódik egy volt iskolatársához, annyi év után is, ez elég abszurd. Viszont a könyv második felétől az volt igazán élvezetes, mikor megjelent Kenji, aki egyszerűen iszonyú jó fej karakter volt, nagyon sokáig ő volt csak az egyetlen kedvenc szereplőm. Juliettel is voltak problémáim, mert sokat nyavalygott és iszonyú szerencsétlenül viselkedett, ami roppant idegesítően hatott. Iszonyú élvezetes volt a könyv, de valami még hiányzott, sajnos közrejátszott, hogy az elején nem volt sok időm olvasni.

A második rész elejétől kicsit féltem, hogy ez nem lesz jó, de valahogy még is olvastatta magát.
Mondjuk először Juliette már megint az őrületbe kergetett és, ha Kenji nem lett volna ott valószínűleg már megőrültem volna. Adam iszonyú fura volt és ellenszenves, már az első részben se bírtam, de itt már annyira se tűrtem meg. Rohadt idegesítő volt. A felénél olyan dolog adott egy ütést a történetbe, hogy onnan kezdtek el igazán pörögni az események. Újra megjelent Warner, akinek én iszonyatosan örültem, és imádtam a karakterét a viselkedését és mindent benne, rögtön a kedvenc szereplőim közé került. A második rész már sokkal ütősebb volt és egy nap alatt kiolvastam, mert hihetetlenül izgalmas volt és csak úgy faltam a lapokat.

Aztán ott van a harmadik rész, ami mindent felülmúlt. Hihetetlenül izgalmas, fordulatos volt, és egyszerűen tökéletesen helyre kerültek a szálak. A kedvencem az volt, hogy Juliette végre már nem az a szerencsétlen lány volt, hanem végre egy igazán kemény főhősnő lett belőle, iszonyatosan örültem neki, élvezetes volt róla olvasni és végre nem akartam a hajamat tépni attól, hogy sajnáltatja magát. Ez a rész pedig különösen tele volt fantasztikus poénokkal, amiken annyiszor nevettem fel hangosan. Adamet végtelenül megutáltam, egyszerűen unszimpatikus. Szóval imádni való volt az egész könyv, a romantika szálról ne is beszéljünk, hihetetlenül jó volt *-*. Iszonyatosan hamar a végére értem, sajnos, pedig még igazán olvastam volna és nagyon kíváncsi volnék, hogy mi fog még történni...

A sorozat iszonyú különleges és izgalmas, annyi kedvenc jelenetet avattam, hogy lehetetlen lenne egyet megemlítenem. Nagyon jól van megírva és nagyon jól fel van építve a világa, a szereplőket is iszonyatosan szerettem (Adamen kívül, komolyan még a fő gonoszt is jobban szerettem). Imádtam, hogy vicces, hogy tudtam rajta nevetni, de végig komoly hangulata is volt, tökéletes egyveleget alkotott. Szóval iszonyú hálás vagyok, hogy elolvastam a sorozatot, mert nagyon megérte és ez az egyik új kedvenc sorozatom.


Kedven szereplő: Warner! Van stílusa, tetoválása és hihetetlenül aranyos srác. Imádom :D *fangirl* Valamint Kenjit is meg kell említenem, a humora miatt ő is nagyon nagy kedvencem lett. Magában ők ketten szerintem iszonyú jó haverok lennének.

Kedvenc idézetek: fáj, hogy nem írhatok ki mindent, de párat muszáj kiemelnem.

,,Én kettéhasadok, ő távozott.
Örökre.''

,,Furcsamód, de nagyon luxus életem volt ott, elszigetelve. Többheti nem alvást pótolhattam be. Nem kellett dolgoznom, se katonai ügyekkel foglalkoznom. De a legnyilvánvalóbb válasz... – mélyet sóhajt –, az igazi ok az volt, hogy minden nap láthattalak.''

,,– Te sosem unod meg, hogy mindig ilyen totál kibírhatatlan vagy? Annyi karizmád van, mint egy azonosíthatatlan útkaparék dögnek.''

,,– Beindulsz a pasitól, ugye?''

,,– Szia! – szól James olyan hangosan, hogy mind összerezzenünk. Warnerre néz. – Te mit csinálsz itt?
Warner összevonja a szemöldökét.
– Itt élek.''

Őszintén szerintem már ezen sorok miatt megéri elolvasni.

Csillagos értékelés: 

Kinek ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a disztópiákat a jó párbeszédeket, a romantikát és a humort. Őszintén én mindenkinek csak ajánlani tudom, és ha az a elején idegesítene Juliett, ne hagyjátok abba, iszonyatosan megéri végig olvasni a sorozatot!

És még zárásnak egy *hatalmas dobpergés* lesz negyedik rész! Az angol rész megjelenési dátuma 2018 március 6.!!!

Remélem tetszett a bejegyzés és meghoztam a kedvetek a sorozathoz, további szép nyarat :)


4 megjegyzés:

  1. Akkor mostmár tényleg el kéne olvasnom... Csak nem szeretem a disztópiákat. Na mindegy majd kibírom valahogy. Nagyon jó bejegyzés lett és parák azok a szemek képekként :DD Tudom , hogy a borító részei de így belenagyítva és együtt az összes para.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muszáj elolvasnod, de végig :D Köszönöm, szerintem azok a szemek igazán jól mutatnak :DD

      Törlés
  2. ANNYIRA NAGYON ÖRÜLÖK, HOGY MEGHOZTAM A KEDVEDET EHHEZ A FANTASZTIKUS KÖNYVHÖZ! :D Egyszerűen elképesztő, amint a történetre gondolok fangörcsöm lesz és megőrülök. :DD Naggggggyon jó bejegyzés lett! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De még én :D Én is, miután elolvastam az életem is olyan üres lett :DDD Köszönöm! ♥

      Törlés

Popular Posts